🤓Підготували для вас чудову статтю від нашого спеціаліста по напрямку ПЛР по питанню діагностики Цитомегаловірусу та Вірусу Епштейна — Барр🤓

Тож влаштовуйтеся зручніше🤓

 

🧬Поговоримо про Цитомегаловірус🧬
Цитомегаловірусна інфекція – широко поширена вірусна інфекція, відноситься до групи TORCH-інфекцій. Збудником є цитомегаловірус — це герпесвірус людини 5-го типу, один з восьми вірусів групи Herpesviridae (герпесвірусні інфекції). Це один з найпоширеніших вірусів, що інфікує людей по всьому світу. Він може спричиняти широкий спектр захворювань, особливо у людей зі зниженою імунною системою.
✅Шляхи інфікування✅
• Повітряно-крапельний шлях;
• Трансплацентарний (через плаценту під час вагітності).
• Через контакти з біологічними рідинами: сперму та слиз із піхви; кров чи лейкоцитарну масу при переливанні; трансплантацію інфікованого органу чи тканини.
Первинне зараження може статися без відчутних для пацієнта симптомів. При адекватній реакції імунітету інфікована людина зазвичай відчуває легке нездужання, схоже з початком застуди, якому, як правило, не надає особливого значення. Більшість людей хворіють легко (легкі симптоми ГРЗ) чи безсимптомно. Зазвичай погіршення стану відбувається при зниженні імунітету. Особливу небезпеку цитомегаловірус становить для пацієнтів, які мають імунодефіцитні хвороби, вроджену інфекцію. Найбільшу небезпеку цитомегаловірус становить для жінок, які вперше заразились під час вагітності. Це може вплинути на розвиток дитини та призвести до незворотних змін: викиднів, мертвонародження; вроджених вад.
✅Показання для призначення аналізу✅
• ознаки внутрішньоутробної інфекції;
• клінічні симптоми інфекційного мононуклеозу;
• гіпертермія, біль в горлі, збільшення лімфатичних вузлів;
• обстеження пацієнтів з імуносупресією;
• якщо у хворого спостерігається лихоманка або гепатоспленомегалія, але їх етіологія не з’ясована;
• клініка ураження ЦНС (мікроцефалія, енцефаліт, менінгоенцефаліт, мієліт, нейропатії);
• атипова пневмонія у дитини;
• персистуюча жовтяниця у новонароджених;
• геморагічний синдром (тромбоцитопенічна пурпура, носові та пупкові кровотечі, мелена);
• хоріоретиніт з атрофією зорового нерву;
• нейросенсорна глухота;
• низька маса тіла при народженні (гіпотрофія).
Основним методом діагностики ЦМВ є ПЛР-аналіз на цитомегаловірус, до допоміжного методу відноситься виявлення антитіл до вірусу.
❗️З метою ефективної діагностики цитомегаловірусу пропонуємо ПЛР-набори виробництва Sansure Biotech❗️
🟡S3014E – Набір для кількісного визначення ДНК цитомегаловірусу людини (Флуоресцентна ПЛР в режимі реального часу)
Набір призначений як для якісного виявлення ДНК ЦМВ, так і для кількісного визначення. До комплекту входять реагенти для екстракції нуклеїнової кислоти зі зразків сечі та сироватки.
🟡Чутливість набору: 400 копій/мл.
❗️Для екстракції нуклеїнової кислоти з цільної крові рекомендовано використовувати додатковий розчин для гемолізу еритроцитів, що дає можливість отримати лейкоцитарну фракцію❗️

🟡S1004E Розчин для гемолізу еритроцитів

🧬Поговоримо про вірус Епштейна-Барр🧬
Вірус Епштейна-Барр (ВЕБ, EBV) відноситься до сімейства герпесвірусів (герпесвірус IV типу). Цей дволанцюговий ДНК-вірус є основною причиною інфекційного мононуклеозу (відома нам «хвороба поцілунків»). Симптоми інфекційного мононуклеозу, так званої залозистої лихоманки, зазвичай проявляються після інкубаційного періоду від 4 до 7 тижнів і включають лихоманку, лімфаденопатію і фарингіт. У більшості випадків інфекційний мононуклеоз минає самостійно і має сприятливий прогноз, однак іноді виникають гострі ускладнення.
Вірус Епштейн-Бара передається від хворої людини до здорової такими шляхами: при переливанні крові, під час поцілунку, через слину, повітряно-крапельним , вертикальним та ін. Місцем проникнення вірусу є слизова оболонка ротової порожнини та верхні дихальні шляхи, надалі відбувається транспорт вірусу у системі кровообігу і в першу чергу уражає лімфоїдну тканину: лімфовузли, мигдалики. Якщо у пацієнта ослаблений імунітет, або приєднуються інші вірусні патології, розвивається тяжке ураження внутрішніх органів та нервової системи.
Вірус Епштейн-Барра призводить до розвитку таких патологій:
• лімфома Ходжкіна;
• синдром хронічної втоми;
• інфекційний мононуклеоз;
• гепатоспленомегалія та розрив селезінки;
• гепатит;
• онкопатології лімфоїдної тканини та ін.
В залежності від клінічного випадку можуть призначатися різні методи дослідження:
• серологічне дослідження;
• ПЛР-діагностика.
Здебільшого призначається ПЛР-аналіз на вірус Епштейна-Барр. Для його проведення необхідна кров із вени.
❗️З метою ефективної діагностики вірусу Епштейна-Барр пропонуємо ПЛР-набори виробництва Sansure Biotech❗️
🟡S3015E Набір для виявлення ДНК вірусу Епштейна-Барр (Флуоресцентна ПЛР в режимі реального часу). Набір призначений як для якісного виявлення ДНК ВЕБ, так і кількісного визначення. До комплекту входять реагенти для екстракції нуклеїнової кислоти з плазми або сироватки.
🟡Чутливість набору: 400 копій/мл.
❗️Для екстракції нуклеїнової кислоти з цільної крові рекомендовано використовувати розчин для гемолізу еритроцитів, що дає можливість отримати лейкоцитарну фракцію❗️

🟡S1004E Розчин для гемолізу еритроцитів

🔥Основними перевагами та особливостями наборів🔥
1. Висока чутливість (400 копій/мл).
2. Реагенти для швидкої екстракції входять до комплекту (клієнт не витрачається додатково на реагенти для виділення нуклеїнової кислоти).
3. Можливість якісного та кількісного визначення вірусу.
4. Якщо потрібно, можемо надати файл для збереження калібровки (щоб не ставити стандарти на кожну постановку).
Разом з цими наборами пропонуємо набір S1004E Розчин для гемолізу еритроцитів. Потрібен за умови використання цільної крові при пошуку ВЕБ та ЦМВ у даному біоматеріалі.
Отримати інструкцію або консультацію, зробити замовлення можна за телефонами:
📩labsvit@labsvit.com.ua
🔔+38(044)5920303
Разом до перемоги! Все буде Україна💙💛